Afspraken wet goed verhuurderschap

Bewoners van Woonconcept hebben een ansichtkaart ontvangen over nieuwe afspraken. Misschien herken je sommige afspraken wel, of juist nog niet. We vinden het fijn dat iedereen weet wat de nieuwe afspraken zijn, zo weten we allemaal waar we aan toe zijn. 

Samenvatting van de afspraken

De afspraken komen vanuit de nieuwe wet: Goed verhuurderschap en geven meer duidelijkheid over wat wel mag en wat niet. Een samenvatting van de afspraken:

  • De huurwoning wordt alleen als woonruimte gebruikt. De huurwoning mag je niet gebruiken voor een bedrijf of andere zakelijke doeleinden. 
  • Woonconcept mag jouw woning niet betreden zonder jouw toestemming. Maar wel als er bijvoorbeeld een noodsituatie is (denk aan een gaslek, brand, gesprongen waterleiding). 
  • Woonconcept heeft verschillende soorten huurovereenkomsten. Het soort contract is belangrijk voor hoe lang je de woning kunt huren. In jouw huurovereenkomst staat wat voor soort overeenkomst het is. Op Rijksoverheid.nl lees je meer over jouw rechten. 
  • Woonconcept mag jaarlijks de huur verhogen. De hoogte van jouw maximaal toegestane huurprijs kun je controleren op huurcommissie.nl.
  • Meld gebreken zo snel mogelijk aan ons. Wij repareren of vervangen meestal iets wat stuk is.
  • Heb je het gevoel dat Woonconcept zich niet houdt aan de gemaakte afspraken? Kijk dan op onze website. Daar lees ook wanneer een klacht voorgelegd kan worden aan de Huurcommissie of kantonrechter. 

Hoe het precies zit én alle informatie vind je hier.