Huurverhoging

Dit jaar gaat de huurprijs op 1 juli omhoog. Dit geldt voor sociale huurwoningen, maar ook voor garages en parkeerplaatsen. De huurprijs gaat niet voor iedereen omhoog. Als je huurprijs wel omhooggaat, dan ontvang je voor 1 mei een brief. Hierin staat wat je nieuwe huurprijs wordt.

Waarom gaat de huurprijs omhoog?

De huren die wij ontvangen zijn onze belangrijkste bron van inkomsten. Door de huur te verhogen blijven wij je goede service bieden. Zo onderhouden wij de ruim 12.500 woningen die wij verhuren, en bouwen wij er nieuwe woningen mee.

Gevolgen voor je huurtoeslag

Als je de maand vóór de verhoging al huurtoeslag kreeg voor dezelfde woning, blijf je huurtoeslag krijgen. Ook als de huur boven de grens voor huurtoeslag komt, boven € 763,47.

Heb je nog geen huurtoeslag?

Ontving je nog geen huurtoeslag en wil je na 1 juli een nieuwe aanvraag doen? Dat kan alleen als je huur lager is dan de huurtoeslaggrens van € 763,47.

Kijk voor meer informatie op www.toeslagen.nl.

Bezwaar maken tegen de huurverhoging

Ben je het niet eens met de huurverhoging die op 1 juli ingaat? Dan kun je de komende dagen nog bezwaar maken. Na 30 juni kan het niet meer. Je zit dan aan de huurverhoging vast.

Volg deze 3 stappen om bezwaar te maken:

Zo bespaar je geld

Moeite met betalen of schulden. Het kan iedereen overkomen. Gelukkig zijn er veel manieren om geld te besparen.

Lees meer over geld besparen