Portefeuillemanager (28-36 uur per week)

Misschien netjes om ons eerst even voor te stellen?
Hallo, wij zijn Woonconcept. We zijn volop in beweging! We zien collega's groeien en verbeteringen ontstaan in de organisatie. Met zijn allen zijn we actief op zoek naar hoe we ons ultieme doel kunnen bereiken: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!".
Wij beheren en verhuren woningen in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen Onze portefeuille bestaat uit 12.500 woningen met daarnaast multifunctionele en zorgvoorzieningen, scholen e.d. Het vastgoed vertegenwoordigt een waarde van € 1,1 miljard.

Wie zoeken wij?
Wij zijn op zoek naar een verbindende portefeuillemanager binnen het team vastgoedsturing. Je bent iemand die het een uitdaging vindt de verantwoordelijkheid te nemen voor de portefeuillestrategie waarmee het vastgoed bijdraagt aan de realisatie van onze financiële en maatschappelijke ondernemingsdoelstellingen.
Het team vastgoedsturing bestaat uit twee assetmanagers, een technisch- en een vastgoedanalist en een technisch programmamanager samenwerkend met de manager vastgoedsturing & verkoop.

Hoe zien jouw dagen er uit?
Jij houdt je bezig met:

 • het periodiek herijken van de wens en portefeuillestrategie die is afgestemd op de ontwikkeling in onze kerngemeenten Meppel, Hoogeveen & Steenwijk. Je betrekt hierbij de collega's uit jouw team en de rest van de organisatie en maakt samen de ambities waar;
 • het analyseren van interne en externe data en je stelt op basis hiervan de portefeuillestrategie bij;
 • het uitvoeren van scenario-, gevoeligheids-, risico-, hold/sell- en investeringsanalyses op portefeuilleniveau;
 • het voortbouwen op de huidige portefeuillestrategie waarin je toetst hoe Woonconcept de huidige vastgoedportefeuille in de komende 5 tot 10 jaar ontwikkelt richting de wensportefeuille;
 • het bewaken van de voortgang en de realisatie van de portefeuillestrategie;
 • de meerjareninvesteringsraming met alle (des)investeringen, waarbij de verduurzamingsstrategie een belangrijke zoektocht is;
 • het huurbeleid en het huurakkoord met de huurdersorganisaties.
Wat verwachten we van jou?

In deze functie zorg je ervoor dat de vastgoedportefeuille zich zodanig ontwikkelt, dat we nu én in de toekomst onze maatschappelijke- en vastgoeddoelstellingen realiseren binnen de financiële randvoorwaarden.

Dit doe je in nauwe samenwerking met het gehele vastgoedsturingsteam en in het bijzonder met onze twee assetmanagers. Zij sturen op de complexen in de verschillende wijken waar we actief zijn. Ook werk je samen met onze beleidsmedewerkers die verantwoordelijk zijn voor de ondernemingsstrategie en prestatieafspraken met gemeenten, samenwerkingspartners en huurdersverenigingen.

Herken je je in de volgende kenmerken?

 • Je hebt een verbindende leiderschapsstijl en betrekt graag mensen bij je plannen.
 • Je bent een strategisch denker op academisch niveau.
 • Je weet gemakkelijk een duidelijke visie op een vastgoedportefeuille te ontwikkelen.
 • Mensen vinden jou analytisch zeer sterk.
 • Je ziet snel verbanden, bijvoorbeeld tussen de vastgoedportefeuille en de ondernemingsdoelstellingen of de markt.
 • Je kunt helder communiceren, mondeling en schriftelijk, met inhoudelijk deskundigen, directie, niet-inhoudelijk betrokkenen en andere stakeholders.
 • Je bent een goede luisteraar, besluitvaardig en bezit een natuurlijke overtuigingskracht.


Wat geven we aan jou?
Bij Woonconcept krijg je alle ruimte om je eigen beslissingen te nemen, je verantwoordelijkheid vorm te geven, jezelf te ontwikkelen en nieuwe ideeën uit te voeren. Het gaat er in essentie om dat we uiteindelijk gezamenlijk ons ultieme doel: "Alle bewoners zijn trots op hun thuis!" nastreven. We gaan daarbij steeds meer werken vanuit onze talenten en meer experimenteren. We doen dit met veel enthousiasme en gedrevenheid en ook met humor en plezier!

De functie is voor 28-36 uur en het salaris zal op basis van schaal L tussen de €4.368,- en €6.068,- bruto (o.b.v. 36 uur) ingeschaald worden. Je krijgt in eerste instantie een jaarcontract. Zijn we aan het einde van het jaar allemaal tevreden met elkaar, dan wordt dit omgezet in een dienstverband voor onbepaalde tijd. Het kantoor is gelegen in Meppel.

Sta je te springen om een reactie te versturen? Zo kom je bij ons aan tafel.
Voor vragen over de procedure of de functie kun je contact opnemen met Thije van de Wall (HR developer) en Windy ter Horst (manager Vastgoedsturing). Zij zijn te bereiken via het telefoonnummer 088-61 62 000.

Je kan je cv en motivatiebrief mailen tot maandag 20 januari 2020 naar sollicitatie@woonconcept.nl. De kennismakingsgesprekken zijn gepland op maandag 27 januari in de ochtend.