Wetland Wonen neemt woningen van Woonconcept over

23-11-2018 - Per januari 2020 is woningcorporatie Wetland Wonen de nieuwe eigenaar van 147 sociale huurwoningen in de noordelijke dorpen van de gemeente Steenwijkerland.

Eén aanspreekpunt voor de noordelijke dorpen in Steenwijkerland
Samen met de gemeente en andere woningcorporaties die in Steenwijkerland actief zijn, hebben wij afspraken gemaakt. Ons gezamenlijke doel is het zo goed mogelijk helpen van bewoners als het gaat om sociale verhuur. Door de verkoop is Wetland Wonen straks het enige aanspreekpunt in de noordelijke dorpen en dat is wel zo duidelijk voor de bewoners. Wetland Wonen heeft al ruim 3.000 woningen in de Kop van Overijssel, vooral in dorpen.

Nicole Peeters, directeur-bestuurder van Woonconcept: “Door goed met elkaar samen te werken, kunnen we nog meer betekenen voor onze bewoners in Steenwijkerland. Met de verdeling van de verschillende gebieden in de gemeente, kan elke corporatie zich nog beter inzetten voor zijn kerngebied. En daarmee extra aandacht geven aan die bewoners. Voor ons betekent dit afscheid nemen van de bewoners in de noordelijke dorpen, maar wij dragen ze met een warm hart over aan Wetland Wonen.”

Wat betekent dit voor de bewoners?
Voor de huidige bewoners verandert er niets in hun huurovereenkomst. Zij krijgen alleen per januari 2020 een nieuw aanspreekpunt. Wetland Wonen zal hen daar eind 2019 over informeren.