Een stap dichterbij nieuwe sociale huurwoningen

10-10-2018 - Afgelopen maandag zijn bewoners van de wijk Ezinge door ons,tijdens een informatieavond, geïnformeerd over nieuwbouwplannen aan de Dahliastraat. Wij hebben het plan om 25 betaalbare eengezinswoningen te bouwen op de groenstrook naast Onderwijspark Ezinge. Met deze sociale huurwoningen dragen we bij aan het verkorten van de wachttijd voor woningzoekenden.

Betaalbare eengezinswoningen
Op dit moment heeft de grond een schoolfunctie. Dat betekent dat er een bestemmingswijziging nodig is om woningen te mogen bouwen. “Wij willen graag de wachttijd voor woningzoekenden in Meppel terug te brengen naar een acceptabele termijn. De behoefte in Meppel ligt vooral bij betaalbare eengezinswoningen. Nieuwe eengezinswoningen op deze centrale locatie, zijn dan ook een aanwinst voor de stad en onze toekomstige bewoners”, aldus Hans Veldman, projectleider bij Woonconcept.

Een hechte wijk
Maandagavond stond in het teken van de buurtbewoners. “We nemen de bewoners van Ezinge mee in de toekomstplannen voor hun buurt. Het is mooi om te zien hoe hecht de wijk is. Daarom betrekken we de bewoners vanaf het begin van dit project”, zegt Hans Veldman.

We hopen het tweede deel van 2019 te starten met de bouw van de woningen. Zodra de bestemmingswijziging is goedgekeurd, wordt een definitief plan gepresenteerd.