200 nieuwe sociale huurwoningen in Meppel

14-03-2018 - Gemeente Meppel is akkoord gegaan met een voorstel voor voldoende bouwlocaties voor sociale huurwoningen. Dit betekent dat Woonconcept in de komende vier jaar meer dan 200 woningen kan gaan bouwen. Hiermee kunnen we voorzien in de grote vraag die er is naar betaalbare woningbouw in Meppel.

Terugdringen van wachttijd
Er is in de gemeente Meppel veel vraag naar meer sociale huurwoningen. Door in de komende vier jaar meer dan 200 woningen bij te bouwen, wordt de wachttijd in de gemeente erg verkort. Hierdoor staan mensen straks minder lang op de wachtlijst om een woning in Meppel te kunnen huren.

Voldoende betaalbare huurwoningen
“We hebben een grote ambitie om de wachttijd voor onze woningzoekenden in Meppel terug te brengen naar een acceptabele termijn. Een thuisgevoel begint immers met het snel kunnen vinden van een geschikte woning. Met de afspraken die we vandaag gemaakt hebben, kunnen we dit daadwerkelijk gaan realiseren. Concreet betekent dit dat we de komende vier jaar meer dan 200 sociale en energie neutrale huurwoningen gaan bouwen in Meppel. Naast een betaalbare huur zullen dus de energielasten ook aangepakt worden. Op deze manier garanderen we niet alleen voldoende woningen, maar ook voldoende betaalbare woningen voor onze bewoners” vertelt Nicole Peeters. De nieuwbouw van de huurwoningen start dit jaar nog met circa 25 woningen in Nieuwveense Landen en zal in de toekomst in verschillende wijken gerealiseerd worden waardoor er door heel Meppel heen nieuwe kansen ontstaan voor woningzoekenden.