Gemeente Meppel

Wilt u wonen in de gemeente Meppel? Bij ons vindt u een ruim aanbod aan huurwoningen.

Uw aanspreekpunt
Huurt u een woning in Meppel? Leest u dan wie uw aanspreekpunt in de wijk is.


Wijk en Dorpsgericht Werken
Woonconcept werkt samen met gemeente Meppel en Welzijn Mensenwerk aan Wijk- en Dorpsgericht werken.

Het doel van Wijk- en Dorpsgericht werken is het in stand houden of verbeteren en versterken van de sociale en fysieke leefomgeving. Hiermee vergroten we de leefbaarheid in wijken en dorpen van de gemeente Meppel. Zodat bewoners prettig wonen en zich thuis voelen in hun huis en hun wijk. Samenwerking tussen en met bewoners staat hierbij centraal. 

Lees hier het jaarrapport wijk- en dorpsgericht werken 2017

Meppel
Meppel ligt in zuidwest-Drenthe, op het kruispunt van de twee belangrijkste snelwegen richting het Noorden: de A28 en de A32. Meppel is ook goed bereikbaar over het spoor en het water. Er wonen ruim 26.000 inwoners.

Meppel

Wonen in deze stad is prettig en gevarieerd wonen met alle soorten onderwijs en gezondheidszorg in de buurt. De historische binnenstad met grachten en verrassende pleinen maken Meppel tot een gezellige stad. De plaats heeft uiteenlopende voorzieningen, een leuk winkelcentrum en een gezellig uitgaansleven met veel kroegjes, schouwburg Ogterop en zwembad Hesselingen. Vooral in de zomer is het erg druk in het centrum door de bekende Donderdag Meppeldagen. 

Meer informatie over Meppel vindt u op www.meppel.nl.