Zoeken en reageren

Iedere werkdag vindt u het nieuwe aanbod huurwoningen in de gemeente Meppel, Hoogeveen, Assen en Steenwijkerland bij het actuele aanbod.

Zoekprofiel en tipbericht

Wilt u een e-mail ontvangen als er een woning vrijkomt die aan uw wensen voldoet? Maakt u dan een zoekprofiel aan in Mijn Woonconcept. Wanneer u bent ingelogd klikt u op ‘Mijn zoekprofiel’.


Uw inkomen en een woning huren
Bent u op zoek naar een woning? Het is belangrijk dat uw inkomen bij de huurprijs van de woning past. Daarom hebben wij inkomensvoorwaarden. Hier leest u op welke huurwoningen met welke huurprijs u kunt reageren.

Reageren op een woning
Wilt u reageren op een huurwoning? U logt in via Mijn Woonconcept. Via het actuele aanbod kunt u reageren op het woningaanbod.In Mijn Woonconcept onder 'Mijn reacties' kunt u uw reacties bekijken en wijzigen.

Eén woningaanbieding per keer
Op meerdere woningen tegelijk reageren is mogelijk. U krijgt voor één woning een woningaanbieding. Heeft u een lopende woningaanbieding? Dan krijgt u geen andere woning aangeboden. Wij raden u aan om alleen te reageren op een woning waarin u echt geïnteresseerd bent. Zo voorkomt u dat u de woning waar u het liefst naar toe wilt misschien misloopt.

Woningaanbieding
De woningzoekende die voldoet aan alle voorwaarden en die het hoogste puntenaantal heeft, krijgt de woning aangeboden. Meer informatie vindt u op de pagina Woningaanbieding.

Meer weten?
Bij de veelgestelde vragen over reageren op een woning vindt u meer informatie over dit onderwerp.