PietSpeyk, Steenwijk

Op de locatie van de 38 voor sloop geplande woningen aan de van Speykstraat, de Piet Heinstraat en de Vondelstraat worden 27 nieuwe woningen gerealiseerd: 19 huurwoningen en 8 koopwoningen.

De 38 huurders van de oude woningen hebben allemaal inmiddels een nieuw onderkomen gevonden. Op de plek van hun oude huizen komen 11 sociale huurwoningen aan de van Speykstraat en 8 aan de Vondelstraat.

Informatie over de verkoop van de 8 koopwoningen aan de Piet Heinstraat kunt u vinden op www.wvgontwikkeling.nl.

Sloopplanning en oud en nieuw
Op 13 november 2017 start de firma Bork met de asbestsanering. De asbestsanering is voor de kerstvakantie klaar.

Vanaf 27 november 2017 start het stripwerk van de woningen. Ook deze werkzaamheden zijn voor de kerst klaar.

Van 8 januari 2018 t/m 9 maart 2018 wordt het casco van de woningen met een kraan gesloopt.

Dat betekent dat de woningen met oud en nieuw nog niet geheel gesloopt zijn. Alle brandbare materialen zijn er tijdens de jaarwisseling uit dus er is geen brandgevaar. Ook hebben we afgesproken dat er extra toezicht op de locatie wordt gehouden tijdens oud en nieuw.

Nieuwe invulling plangebied

Piet Speyk Invulling Plangebied


Bestemmingsplan
Op 9 oktober heeft er in de korf in Steenwijk een inloopavond plaatsgevonden voor het bestemmingsplan van het nieuwe plangebied.

Als de procedure volgens planning verloopt dan kan het bestemmingsplan eind april 2018 zijn vastgesteld.

Ontwerp van de woningen
Architectenbureau HJK uit Groningen heeft het ontwerp gemaakt voor de woningen. We hopen dat de woningen ook daadwerkelijk zo gemaakt kunnen worden en hebben een aantal aannemers gevraagd een prijs te maken voor de nieuwbouw.

Piet Speyk Ontwerp Woningen


Start bouw

Als het goed is loopt de aanvraag omgevingsvergunning (vroegere bouwvergunning) gelijk met het einde van de bestemmingsplanprocedure. We willen dat deze eind april doorlopen is. Daarna zou de bouw kunnen beginnen.

Voor diverse onderdelen van bouwmaterialen gelden lange levertijden die op kunnen lopen tot 20 weken. Zodra er duidelijkheid is over de verwachte opleverdatum, vermelden we dat hier. 

Huurprijs
De huurprijs is momenteel vastgesteld op € 592,55 (prijspeil 2017). De nieuwe woningen worden zo huurtoeslagtoegankelijk.

Verhuur
Wanneer de woningen precies in de verhuur gaan, is nu nog niet bekend.

Belangstelling? Ontvang een seintje als de inschrijving opent! Vul onderstaand formulier in om ons te laten weten dat u belangstelling heeft voor een woning binnen dit project. U krijgt dan een e-mail zodra u op de woningen kunt reageren.

Let op: dit is geen garantie dat u de woning krijgt, u moet op de reguliere manier 'reageren' op een woning en voldoen aan de voorwaarden (punten, inkomensvoorwaarden etc.). Lees hier meer over hoe het reageren en toewijzen werkt.

Belangstellenden PietSpeyk

Fieldset legend

 

Leuk weetje: Vleermuizen en vogels
In de buurt bleken er veel dieren vlakbij onze onze huurders te wonen. We ontdekten 5 verblijfplaatsen van de 'gewone dwergvleermuis', 13 huismusnestjes en 3 nestlocaties voor gierzwaluwen.

Dwergvleermuis

Dus voordat we konden beginnen met het slopen, hebben we aan de gevels van omliggende woningen 20 nestkastjes voor vleermuizen, 26 nestkastjes voor huismussen en 15 nestlocaties voor de gierzwaluw geplaatst. Bovendien gaan we ervoor zorgen dat de nieuwbouw ook geschikt wordt voor dezelfde dieren.