Gerard Doustraat, Meppel

Op de locatie van de voormalige basisscholen het Kompas en de Sprinkels gaat Woonconcept woningen bouwen!

In de Koedijkslanden worden 42 grondgebonden sociale huurwoningen gebouwd. De beoogde huur ligt onder de € 597,30 en de woningen zijn zeer duurzaam, hebben lage energielasten en een hoog wooncomfort

Dit type woningen is uitermate geschikt voor 1 en 2 persoons huishoudens.

In samenwerking met de gemeente wil Woonconcept in de zomer de plannen van de nieuwe woningen presenteren aan de buurt en belangstellenden.

Op dat moment is er ook meer duidelijk over:

  • Hoe gaan de woningen eruit zien? (architectuur)
  • Hoe wordt de plattegrond van de woningen?
  • Hoe is de planning?
  • Start bouw
  • Start verhuur
  • Oplevering

Het plan
Hieronder een plaatje met een indruk van de toekomstige situatie. Dit is nog niet de definitieve versie. Op dit moment lopen er nog discussies om het parkeren en het groen anders in te richten.

Verkavelingsplan Gerard Doustraat (1)


In het stedenbouwkundige plan, opgesteld in opdracht van de gemeente door stichting 'Het Oversticht', staat het volgende:

"Het gebied is autoluw en volledig omhaagd en vormt zo een kleine bebouwde kamer in het groen. Het parkeren is collectief georganiseerd. Binnen deze opzet is bewust gekozen voor compacte bebouwing in een rechtlijnige opzet, waardoor er een groen hart ontstaat, met een zichtlijn op de fraaie beeldbepalende populier in het hart van het plan. Zo ontstaat er een verkeersluwe openbare ruimte die als sociale ontmoetingsplek kan functioneren."

Een fijne wijk
De locatie Gerard Doustraat ligt in de wijk Koedijkslanden. In de Koedijkslanden wonen ongeveer 6.500 mensen. De wijk is grotendeels gebouwd in de periode 1970-1980. Woonconcept bezit hier ruim 1.300 huurwoningen. Het is een plezierige wijk om in te wonen. Het hart van de Koedijkslanden heeft het afgelopen jaar een metamorfose ondergaan met onder andere een nieuw winkelcentrum, 102 nieuwbouwappartementen, een wijkservicepunt en een ontmoetingsplein.

Belangstelling? Ontvang een seintje als de inschrijving opent!
Vul onderstaand formulier in om ons te laten weten dat u belangstelling heeft voor een woning binnen dit project. U krijgt dan een e-mail zodra u op de woningen kunt reageren.

Let op: dit is geen garantie dat u de woning krijgt, u moet op de reguliere manier 'reageren' op een woning en voldoen aan de voorwaarden (punten, inkomensvoorwaarden etc.). Lees hier meer over hoe het reageren en toewijzen werkt.

Belangstellenden Gerard Doustraat

Fieldset legend