Aanpak hennep

Vermoedt u een hennepkwekerij? Draag bij aan de veiligheid van uw woonomgeving en meld vermoedens van een hennepkwekerij bij de politie en Woonconcept.

Meld vermoedens van een hennepkwekerij
U bereikt de politie via 0900 – 88 44 of via de Meld Misdaad Anoniem 0800 – 7000. Via het formulier Overlast melden brengt u Woonconcept op de hoogte.

Hoe herkent u een hennepkwekerij?
Er zijn verschillende signalen die op een hennepkwekerij kunnen wijzen. Bijvoorbeeld:

- Aanwezigheid van hennepgeur
- Constant zoemend of ronkend geluid
- Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan
- Warme/vochtige muren
- Stroomstoringen op het elektriciteitsnet, knipperende lampen of schommelingen in de stroomsterkte
- Bewoners die nooit of heel kort op vaste tijdstippen thuis zijn in combinatie met één of meerdere van de bovenstaande signalen.

Zero Tolerance beleid
Woonconcept treedt consequent op wanneer hennep in een woning, tuin of op balkon wordt aangetroffen. We hebben het verbod op teelt van hennep dan ook opgenomen in de algemene huurvoorwaarden. Bij Woonconcept voeren we een zero tolerance beleid. Dit houdt in dat een plantage altijd een huuropzegging of juridische procedure tot gevolg heeft. 

Hennepconvenant
Illegale hennepkwekerijen zorgen voor veel overlast en gevaarlijke situaties. Het is daarom van groot belang dat deze hennepkwekerijen opgespoord worden. Dankzij het Hennepconvenant 2008  kunnen de instanties onderling beter en sneller informatie uitwisselen. Dit bevordert een effectieve aanpak. Het convenant is ondertekend door gemeenten uit district Zuid-West Drenthe, Openbaar Ministerie Assen, Essent, Rendo en de vier woningcorporaties Domesta, Actium, Woonservice en Woonconcept.