Huurprijs en betalen

Huurt u een woning van Woonconcept? Dan betaalt u elke maand huur. Hier vindt u meer informatie over de huurprijs van uw woning en het betalen van de huur. 

Huur betalen
Als u een woning van ons huurt, is het belangrijk dat u ervoor zorgt dat de huur uiterlijk de eerste dag van de maand op onze rekening is bijgeschreven. U kunt op verschillende manieren de huur betalen.

Huurachterstand
Kunt u door omstandigheden de huur niet op tijd betalen of dreigt er een achterstand te ontstaan? Neemt u dan zo snel mogelijk contact met ons op. Op de pagina huurachterstand vindt u meer informatie.

Huurtoeslag
Huurtoeslag vraagt u aan bij de Belastingdienst. Huurtoeslag is een bijdrage van de overheid voor de huur van uw woning.

Huurverhoging
Per 1 juli wordt jaarlijks uw huur verhoogd. U vindt meer informatie op de pagina huurverhoging. Heel soms komt het voor dat u een huurverlaging krijgt.

Opbouw huurprijs
Uw huur is samengesteld uit een kale huurprijs en bijvoorbeeld servicekosten. Op de pagina opbouw van uw huurprijs leest u hoe dit werkt.

Verschil in huurprijs
Betaalt u meer huur dan uw buurman? Dit kan verschillende redenen hebben. Op de pagina verschil in huurprijs leest u de vier meest voorkomende oorzaken.