Bewonerscommissies

Een bewonerscommissie bestaat uit een groep huurders uit dezelfde straat, flat of wooncomplex. Zij bespreekt met Woonconcept onderwerpen die voor jou belangrijk zijn. Een bewonerscommissie komt op voor de belangen van alle huurders in jouw straat of wooncomplex.

Dit doet een bewonerscommissie

Een bewonerscommissie overlegt namens jou met Woonconcept. Meestal meerdere keren per jaar. Het gaat om onderwerpen zoals:

  • De schoonmaak van het gebouw of het tuinonderhoud;
  • Het onderhoud van je woning;
  • Overlast in de buurt.

Welke bewonerscommissie kan mij helpen?

Er zijn verschillende bewonerscommissies actief in Meppel, Hoogeveen, Steenwijkerland en Assen. Regelmatig komen er nieuwe bewonerscommissies bij.

Wil je weten welke bewonerscommissie jou kan helpen? Stuur dan een e-mail naar bewonersparticipatie@woonconcept.nl. Wij brengen je dan in contact met een bewonerscommissie.

Zelf een bewonerscommissie oprichten

Elke bewoner kan in een straat, flat of wooncomplex een bewonerscommissie oprichten. Deze 3 voorwaarden zijn wel verplicht:

  1. Elke bewoner krijgt de kans zich aan te melden;
  2. Een bewonerscommissie bestaat uit minstens 3 bewoners;
  3. Een bewonerscommissie vertegenwoordigt alle bewoners binnen de straat, flat of wooncomplex.

Heb je hulp nodig met het oprichten? Bel dan met Woonconcept op telefoonnummer 088 - 61 62 000. Of stuur een e-mail naar info@woonconcept.nl. Wij helpen je dan verder.

Andere mogelijkheden om mee te praten

Er zijn veel manieren om met ons mee te praten. Hier staan er nog 2 beschreven:

1. Bewonerspanels

Woonconcept hoort graag jouw mening en die van andere huurders. Bijvoorbeeld over onze dienstverlening of over hoe we ons onderhoud kunnen verbeteren. Woonconcept organiseert een bijeenkomst waarop we deze onderwerpen met elkaar bespreken. Dit noemen we een bewonerspanel.

Lees meer over bewonerspanels

2. Huurdersverenigingen

Huurdersverenigingen komen op voor de belangen van alle huurders van Woonconcept. Dit doen zij voor huurders uit Steenwijkerland, Meppel en Hoogeveen. Samen met Woonconcept beslissen huurdersverenigingen over onderwerpen die belangrijk voor je zijn.

Lees meer over huurdersverenigingen