Op woensdag 15 maart is, samen met bewoners en vakmannen, het bereiken van het hoogste punt bij De Zaaier goed gevierd. Bewoner Fenny Melissen heeft samen met Hans Wortelboer van SW Vastgoedverbetering en Windy ter Horst van Woonconcept een spandoek onthuld.

Een lichte en uitnodigende entree

Op het spandoek is de impressie te zien met daarop de lichte en uitnodigende entree op een nieuwe plek. De entree wordt naar voren gebracht en voorzien van automatische schuifdeuren. Daardoor kunnen bewoners straks gemakkelijk het gebouw binnengaan.

Thema: De Zaaier van Vincent van Gogh

Een Bewoners Advies Groep (BAG) heeft met de architect meegedacht over de inrichting van het gebouw. Het schilderij De Zaaier van Van Gogh is als uitgangspunt genomen. Het schilderij komt terug in een grote print bij de entree en de kleuren uit het schilderij zijn gebruikt in het woongebouw. De recreatieruimte is helemaal opgefrist en weer een fijne plek om elkaar te ontmoeten. Pieter Teitsma is projectleider van dit project: "De bewoners wilden heel graag een ruimer terras voor de recreatieruimte. Dat hebben we daarom toegevoegd aan dit project. Zo kunnen de bewoners bij mooi weer gezellig met elkaar op het terras zitten bij de recreatieruimte."

Supergeschikt voor senioren

Met de aanpassingen in het gebouw, is het supergeschikt voor senioren. Elke bewoner heeft na de verbouwing een eigen berging. En er komt een nieuwe scootmobielruimte naast het gebouw, waarin ook e-bikes kunnen worden opgeladen. Al eerder zijn de woningen aangepakt, veel badkamers zijn vervangen en de woningen zijn drempelloos gemaakt zodat bewoners zich gemakkelijk met een rollator in hun appartement kunnen verplaatsen.

Voor de zomer klaar

SW Vastgoedverbetering voert de werkzaamheden uit. Hans Wortelboer van SW: "We zijn zeer verheugd om dit speciale project te mogen uitvoeren. Doordat we al lange tijd betrokken zijn bij het buiten- en binnenonderhoud aan de Zaaier kennen we het complex door en door. Voor ons is het dan ook extra leuk dat we nu een stukje toe mogen voegen aan dit complex. Eind mei ronden we het project af en kunnen de bewoners optimaal gebruik maken van de nieuwe entree."