Bert van Egten staat op deze foto. Hij en Eliza Oomen willen korte lijnen houden met zowel de huurders als Woonconcept. Ze willen verbinden en in vertrouwen samenwerken.

Het scheelde niks, maar Huurdersvereniging Cascade in Hoogeveen blijft bestaan. Het oude bestuur was al lang bezig met het zoeken naar opvolgers, maar daar kwam maar één kandidaat uit: Eliza Oomen. Bert van Egten was daarvoor al eens gevraagd, maar omdat het te veel tijd vroeg, zei hij in eerste instantie nee. "Toen ik hoorde dat de vereniging anders opgeheven zou worden, heb ik me wel aangemeld. Want een huurdersvereniging doet belangrijk werk, dus deze moet vertegenwoordigd blijven."


De twee nieuwe bestuursleden hebben een brief gestuurd naar de leden in Hoogeveen over de benoeming van het nieuwe bestuur. Ze hebben zich daarin voorgesteld en ze spraken uit om met een positieve blik vooruit te kijken en samen te willen werken met Woonconcept. Bert: "Er zijn veel thema's die spelen. Denk aan afspraken die Woonconcept maakt om de komende jaren te gaan bouwen en verbeteren. Maar ook aan hele actuele onderwerpen als energie-armoede, verduurzaming en leefbaarheid. Huurders moeten hierover meepraten."

Goed communiceren is belangrijk

Er is veel werk aan de winkel. Zoals inlezen, allerlei vergaderingen bezoeken en samen overleggen. Ook hebben Bert en Eliza meteen de website vernieuwd en zich op Facebook gestort. Die communicatie, die moet goed, vinden de kersverse bestuursleden. "Wij moeten huurders goed vertellen wat Cascade allemaal doet, en wij moeten op onze beurt goed weten wat er allemaal speelt bij de huurders. Het is dus communicatie naar twee kanten. Als wij huurders goed informeren, dan zullen zij ons ook gemakkelijk kunnen bereiken."

"O ja: wat we niet doen, is problemen oplossen met lekkende kranen enzo. Daar heeft Woonconcept professionals voor: mensen die de afspraken maken en mensen van HomeTeam die de reparaties doen. Huurdersverenigingen houden een vinger aan de pols, en geven zaken door die spelen. Dan gaat het niet over die ene lekkende kraan, maar over de kwaliteit van de dienstverlening in het algemeen. En dan gaan we niet schoppen en slaan, nee, we gaan in overleg. Want als je in gesprek blijft, kun je samen tot oplossingen komen."

Met z'n tweetjes

Er waren tijden dat er vijf bestuursleden waren. "Dat is eerlijk gezegd geen overbodige luxe, het is wel fijn om het werk te verdelen. Met z'n tweetjes kunnen we alleen het hoognodige doen. We zijn beiden ondernemer en we zijn in staat het werk een beetje zelf in te delen, maar we kunnen niet alles doen. Daarom: wil je medehuurders vertegenwoordigen, meld je dan aan voor een plek in het bestuur. Het is echt interessante materie dat jou en je buren direct raakt. Bovendien – en dat merk ik nu al – leer je ontzettend veel nieuwe mensen kennen. Dat is erg leuk!"

Meer informatie

Kijk op www.hvcascade.nl voor meer informatie of bel voor een bezoek: 06 – 15 51 36 01.